حبوبات را از قبل خیس می کنیم. سپس آنها را با پیاز سرخ کرده ( که ممکن است کمی زردچوبه به آن زده باشیم ) می گذاریم کاﻤﻸ بپزد.
مواد لا زم ( برای 4 نفر ) :
رشته مخصوص آش |
400 گرم |
سبزی آش ( تره - جعفری - اسفناج - شوید - گشنیز ) |
1 کیلو |
نخود و لوبیا و عدس ( مجموﻋﺄ به مقدار مساوی ) |
450 گرم |
نعناع خشک |
4 قاشق یا نعناع تازه 200 گرم |
پیاز متوسط |
4 عدد |
کشک ساییده غلیظ |
2 لیوان |
آرد |
2 قاشق |
روغن |
به میزان لازم |
نمک و فلفل |
به مقدار کافی |
طرز تهیه:
حبوبات را از قبل خیس می کنیم. سپس آنها را با پیاز سرخ کرده ( که ممکن است کمی زردچوبه به آن زده باشیم ) می گذاریم کاﻤﻸ بپزد. بعد سبزی را تمیز و خرد می کنیم و داخل حبوبات پخته شده می ریزیم و می گذاریم سبزی ها هم بپزند. سپس دو قاشق سوپ خوری آرد را در کمی آب سرد حل می کنیم و داخل آش می ریزیم و مرﺘﺒﺄ هم می زنیم. رشته را در آش می ریزیم ومی گذاریم آهسته بپزد، ولی رشته نباید خرد شود. نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه می کنیم. سعی کنید نمک را با احتیاط در آش بریزید، چون کشک اصولاً شور است. بعد آش را از روی شعله بر می داریم و با کشک مخلوط می کنیم . سپس در سوپخوری می ریزیم و روی آن را با کمی کشک ساده و پیاز سرخ کرده و نعناع داغ ( و در صورت دلخواه سیر داغ ) تزیین می کنیم .
نکات مورد توجه:
1) اگر کشک به آش مي زنيد نمک نريزيد و اگر دوغ مي ريزيد به ميزان لازم نمک بزنيد.
2) براي خوش رنگ شدن رشته آش، زردچوبه را همراه پياز داغ به آش بيفزاييد.
3) آشي که مي خواهيد دوغ بزنيد سفت برداشته و اگر کشک مي زنيد شل تر برداريد.
4) اگر اسفناج در بازار نيست از برگ چغندر استفاده کنيد.
5) نعنا داغ را با روغن مايع تهيه نکنيد چون وا مي رود.
6) براي تهيه کشک زرد، کشک را با زعفران و آب بجوشانيد.
7) تزيين کشک را با کيسه فريزر مثلثي شکل انجام دهيد.
8) آش را مي توانيد با کشک زرد و سفيد، نعنا داغ و لوبيا چيتي تزيين کنيد.